1 ή 2 Ακουστικά

1-2-akoustika-new

1 ή 2 Ακουστικά

Στην ερώτηση «Ένα ακουστικό βαρηκοΐας θα μου είναι αρκετό;» η απάντηση είναι «Εξαρτάται!» Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιούνται τα τελευταία 50 χρόνια, αποδεικνύεται ότι σε περιπτώσεις όπου και τα δύο αυτιά αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακοής τότε η χρήση δύο ακουστικών βαρηκοΐας επιφέρει καλύτερα αποτελέσματα. Ταυτόχρονα, σημαντικά μειονεκτήματα φαίνεται να υπάρχουν όταν ο βαρήκοος χρησιμοποιεί ένα μόνο ακουστικό ενώ χρειάζεται δύο.

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τα οφέλη που έχει ο χρήστης από τη χρήση δύο ακουστικών.

(“The fitting of choice bilateral loss subjects” Sergei Kochkin Ph.D).

diagramma

Μερικά από τα οφέλη της χρήσης δύο ακουστικών είναι τα εξής:

  • Βελτιωμένος Εντοπισμός ήχου: Για να αντιληφθείτε από πού έρχεται ένας ήχος χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε και τα δύο αυτιά. Έτσι, με δύο ακουστικά αυτό επιτυγχάνεται εύκολα.
  • Καλύτερη κατανόηση σε θόρυβο: Προκειμένου ο εγκέφαλος να μπορέσει να μειώσει τους θορύβους του περιβάλλοντος και να εστιάσει στους ήχους που θέλει να ακούσει, χρειάζονται δύο ακουστικά.
  • Καλύτερη ποιότητα ήχου: Ο ήχος ακούγεται στερεοφωνικά αντί για μονοφωνικά.
  • Καλύτερη ακοή στους απαλούς ήχους.
  • Ξεκούραστη ακοή: Με τη χρήση δύο ακουστικών δεν χρειάζεται να αφουγκράζεστε και να καταβάλλετε παραπάνω προσπάθεια για να ακούσετε.
  • Ισορροπία: Δεν χρειάζεται να στρέφετε το «καλό» αυτί προς το σημείο που θέλετε να ακούσετε.
  • Μεγαλύτερη ικανοποίηση από τα ακουστικά σας: Όπως είναι αναμενόμενο, μελέτες δείχνουν ότι όσοι φορούν δύο ακουστικά είναι πιο ικανοποιημένοι από την απόδοση και τη χρήση τους σε σχέση με όσους φορούν μόνο ένα ακουστικό βαρηκοΐας.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακοής και στα δύο αυτιά, επιλέγουν να χρησιμοποιούν δύο ακουστικά βαρηκοϊας που συμβάλλουν στη βέλτιστη ενίσχυση ακοής, συνδυάζοντας τα παραπάνω πλεονεκτήματα.

online-rantevou

Newsletter

 

Καταχωρήστε και το e-mail σας και μείνετε σε άμεση επαφή μαζί μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα και τις προσφορές μας, καθώς και για τις εξελίξεις στον χώρο της δυσκολίας ακοής.

tuv-cert