3ης Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα Ακοής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, Ελλάδα, 3 Μαρτίου 2017

Ένας στους έξι ενήλικες αντιμετωπίζει δυσκολία με την ακοή του!
Είναι σημαντικό να το διερευνήσει και να το αντιμετωπίσει έγκαιρα…

 

Η Akoustica Medica στηρίζει την Ημέρα Ακοής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η δυσκολία ακοής είναι η 1η αιτία που οι άνθρωποι άνω των 70 ετών ζουν με μία μορφή αναπηρίαςi. Στην Ευρώπη πάνω από 51 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από βαρηκοΐα, ένα νούμερο που συνεχώς αυξάνεται δεδομένου ότι το προσδόκιμο ζωής αυξάνεταιii. Την Ημέρα Ακοής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η AkousticaMedica, εταιρία που δραστηριοποιείται στον τομέα βελτίωσης της ακοής, θα ξεκινήσει εκστρατεία Ευαισθητοποίησης του κόσμου σχετικά με το πώς η αντιμετώπιση της δυσκολίας ακοής έχει θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής του βαρήκοου, τόσο στην καθημερινότητα όσο και στο εργασιακό του περιβάλλον.

 

Η Ακοή αποτελεί ένα ουσιαστικό μέρος της ζωής και επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα της ζωής μας. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά το αίσθημα του να μην μπορείς να καταλάβεις το τι λέγεται και για πολλούς ανθρώπους στον κόσμο αυτό αποτελεί την καθημερινή τους ανησυχία. Η δυσκολία ακοής είναι η 1η αιτία που οι άνθρωποι άνω των 70 ετών ζουν με μία μορφή αναπηρίας στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμοiii. Και το προσδόκιμο ζωής συνεχώς αυξάνεται. Το 2050, ο αριθμός των ατόμων άνω των 65 ετών, θα έχει διπλασιαστεί σε σχέση με σήμεραiv.

 

Από της 3ης  Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα Ακοής – αλλά και για όλο τον μήνα Μάρτιο, η Akoustica Medica θα ενημερώνει τον κόσμο για τη αναγκαιότητα  αντιμετώπισης της δυσκολίας ακοής και τη τεράστια αλλαγή που μπορούν να φέρουν τα ακουστικά βαρηκοΐας στις ζωές των ανθρώπων με δυσκολία ακοής. Η κατάλληλη αντιμετώπιση της δυσκολίας ακοής, είναι το κλειδί του να παραμείνουν οι άνθρωποι διανοητικά και κοινωνικά ενεργοί.

 

Η Akoustica Medica προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενουςνα καλέσουν στο 800 11 65000 χωρίς χρέωση από σταθερό (2103214463 από κινητό) και να προγραμματίσουν δωρεάν κατ’οίκον επίσκεψη του ειδικού ή να επισκεφθούν τα Κέντρα Ακοής, για να μάθουν περισσότερα για τις δυσκολίες ακοής και την επίδραση που έχουν στην καθημερινότητα. Είναι σημαντικό σε αυτές τις ενημερώσεις να συμμετέχουν και μέλη της οικογένειας καθώς η δυσκολία ακοής είναι κάτι που επηρεάζει όλους. Θα μπορούν επίσης να έχουν μία δωρεάν δοκιμή σύγχρονων ακουστικών καθώς και προνομιακές τιμές!


 

iSpend to save, Investing in hearing technology improves lives and saves society money by The Ear Foundation

iiSpend to save, Investing in hearing technology improves lives and saves society money by The Ear Foundation

iiiHearing Loss is the number one cause of years lived with disability (YLD) in both sexes over 70 in Western Europe and Globally, source: Spend to save, Investing in hearing technology improves lives and saves society money by The Ear Foundation, page 4

ivUS Census Bureau data estimates and US Bureau An Aging World 2015

Call Now Button