3h

Γιορτάστε την Ηλικία σας!

Στην Akoustica Medica έχουμε ορίσει τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΜΗΝΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ και προσφέρουμε:

  • Δωρεάν Αξιολόγηση Ακοής
  • Δωρεάν Δοκιμή σε Σύγχρoνα Ακουστικά Βαρηκοΐας σε πραγματικές συνθήκες ακρόασης! 

  • Εκπτωση ΙΣΗ με την Ηλικία σας στο 2ο Ακουστικό χωρίς περιορισμό
  • Εάν είστε έως 55 έτων έχετε έκπτωση 55% στο 2ο Ακουστικό

*Η προσφορά ισχύεί μέχρι 31/10/23

Εάν είστε ήδη πελάτης μας ή προτιμάτε να κάνετε κράτηση μέσω τηλεφώνου
καλέστε 2103214463

1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Κάθε χρόνο, από το 1990 γιορτάζεται την 1η Οκτωβρίου Παγκοσμίως η Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία. Η Παγκόσμια Ημέρα για το 2023 θα επικεντρωθεί στο θέμα «Εκπλήρωση των υποσχέσεων της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τους Ηλικιωμένους: σε όλες τις γενιές». Στόχος είναι να δοθεί έμφαση στην ιδιαιτερότητα των ηλικιωμένων σε όλο τον κόσμο, για την απόλαυση των δικαιωμάτων τους και την αντιμετώπιση των παραβιάσεων, και πώς η ενίσχυση της αλληλεγγύης μέσω της ισότητας και της αμοιβαιότητας μεταξύ των γενεών, προσφέρει βιώσιμες λύσεις για την υλοποίηση της υπόσχεσης του Βιώσιμου Στόχου Ανάπτυξης.

Πολλές φορές οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας μπορεί να μπουν στο περιθώριο μέσα στον κοινωνικό τους περίγυρο καθώς μία βασική τους αίσθηση δεν λειτουργεί καλά! Η βαρηκοΐα – απώλεια ακοής - είναι άμεσα συνδεδεμένη με την τρίτη ηλικία καθώς είναι η 3η σε σειρά χρόνια πάθηση στους ηλικιωμένους! Επίσημες μελέτες πιστοποιούν πλέον την αμεσότητα στην σχέση μεταξύ της απώλειας ακοής που δεν αντιμετωπίζεται* με την εμφάνιση κατάθλιψης, ψυχικής κόπωσης, γνωστικής παρακμής, ακόμα και άνοιας.

Το μήνυμα της Akoustica Medica προς όλους τους ανθρώπους με δυσκολία ακοής είναι: Αγαπήστε τα Αυτιά σας - Συνεχίστε να Είστε ο Εαυτό σας!

Αγαπήστε τα αυτιά σας, αγαπήστε τη ζωή!

Παγκόσμιες μελέτες δείχνουν ότι 1 στους 4 άνω των 65 ετών αντιμετωπίζει δυσκολία με την ακοή του ενώ σε ηλικίες άνω των 80 ετών γίνεται 1 στους 2**!

«Πρέπει να είμαστε πιο ευγενικοί με τα αυτιά μας καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωή μας. Μόνο έτσι μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο απώλειας ακοής μεγαλώνοντας», δήλωσε η κα Δήμητρα Ζαμπάρα Marketing Manager της Akoustica Medica. «Χαμηλώστε την ένταση της μουσικής σας στα ακουστικά , φορέστε προστατευτικά αυτιών όταν σας ζητηθεί, κάντε εξετάσεις τακτικά στον ΩΡΛ γιατρό σας από πιο νεαρή ηλικία. Να αγαπάμε τα αυτιά μας σημαίνει να ακολουθούμε μια προληπτική προσέγγιση στην ακοή μας».

Οκτώβριος Μήνας Τρίτης Ηλικίας – Γιορτάστε την Ηλικία σας!

Στην Akoustica Medica έχουμε ορίσει τον Οκτώβριο ΜΗΝΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ και προσφέρουμε Δωρεάν Αξιολόγηση Ακοής και Δοκιμή Σύγχρονων Ακουστικών σε πραγματικές συνθήκες ακρόασης.

Επιπλέον θέλουμε να βοηθήσουμε όλους τους ανθρώπους να βελτιώσουν την ακοή τους προσφέροντας στον ΜΗΝΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ έκπτωση στο 2ο ακουστικό ίση με την ΗΛΙΚΙΑ τους! Η έκπτωση προσφέρεται χωρίς περιορισμό είτε είναι 70%, 80%, 90% ακόμα και 100%!

Καθώς η βαρηκοΐα δεν αφορά μόνο τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας θα θέλαμε να βοηθήσουμε και νεότερους σε ηλικία ανθρώπους να έχουν μία πρώτη αξιολόγηση της ακοής τους και να επωφεληθούν έκπτωση 55% στο 2ο ακουστικό!

Προγραμματίστε άμεσα την εμπειρία που θα σας αλλάξει τη ζωή στο 210 3000 278 και επωφεληθείτε αυτής της μοναδικής προσφοράς!

Μπορείτε να την προγραμματίσετε και ηλεκτρονικά μέσω του συνδέσμου https://www.akousticamedica.gr/kleiste-ena-rantevou

Βρείτε το πλησιέστερο σε εσάς Κέντρο Ακοής https://www.akousticamedica.gr/kleiste-ena-rantevou

Λίγα λόγια για την Akoustica Medica

Στην AKOUSTICA MEDICA και στην Audika Group θέλουμε να βοηθήσουμε περισσότερους ανθρώπους να ακούσουν καλύτερα. Οι Ειδικοί Ακοοπροθετιστές είναι εξειδικευμένοι και εξαιρετικά αφοσιωμένοι στο να βοηθούν τους ανθρώπους να βρουν εξατομικευμένες λύσεις ακοής, ώστε να παραμένουν κοινωνικοί και να ζουν τη ζωή που επιθυμούν.

Παρέχουμε φροντίδα ακοής που αλλάζει τη ζωή!

Η ακοή είναι μια ζωτικής σημασίας αίσθηση που μας βοηθά να επικοινωνούμε. Όταν χάνεις την ακοή σου, χάνεις την επαφή με τους ανθρώπους και γι' αυτό η απώλεια ακοής ισοδυναμεί με την απώλεια της ποιότητας ζωής. Επειδή όμως η ακοή μας είναι τόσο μοναδική όσο το δακτυλικό μας αποτύπωμα, η αντιμετώπισή της απαιτεί κάτι περισσότερο από μια λύση που ταιριάζει σε όλους!

Στον Όμιλο Audika και στην AKOUSTICA MEDICA, λαμβάνετε εξατομικευμένη φροντίδα ακοής από τους Ειδικούς μας, σε αρμονική πάντα συνεργασία με τον ΩΡΛ γιατρό. Μέσα από ένα σύγχρονο δίκτυο Κέντρων Ακοής καθώς και με δωρεάν κατ’ οίκων επισκέψεις προσφέρουμε λύσεις που είναι τόσο μοναδικές, όσο εσείς. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να ανακτήσετε την ικανότητά σας να επικοινωνείτε, να συμμετέχετε ενεργά και να αποκαταστήσετε τη σύνδεσή σας με τον κόσμο γύρω σας.

Με άλλα λόγια, είμαστε εδώ για να προσφέρουμε φροντίδα ακοής που αλλάζει τη ζωή έχοντας από την AKOUSTICA MEDICA μια συνεχή και εφόρου ζωής υποστήριξη.

Εκστρατεία για Καλύτερη Ακοή

Η Akoustica Medica είναι αρωγός της Παγκόσμιας Εκστρατείας για Καλύτερη Ακοή και ενθαρρύνει όλους τους ανθρώπους να ξεκινήσουν την αξιολόγηση ακοής, από την ηλικία των 60 ετών, προκειμένου να παρακολουθούν την υγεία της ακοής τους και να εντάξουν τον ετήσιο έλεγχο της ακοής τους από τον ΩΡΛ γιατρό στην ατζέντα της Υγείας τους.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι μέρος της δέσμευσης της Akoustica Medica να βοηθήσει τους ανθρώπους να ακούνε καλύτερα και μαζί με τους αγαπημένους τους να ζουν μία ευτυχισμένη και υγιή ζωή!

Πηγές:

*https://www.hopkinsmedicine.org/health/wellness-and-prevention/the-hidden-risks-of-hearing-loss

**https://www.nidcd.nih.gov/health/statistics/quick-statistics-hearing

 

---ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ---

 

Προγραμματίστε το Ραντεβού σας

 

 

Για όλες τις ερωτήσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης, τις συνεντεύξεις και τις φωτογραφίες, επικοινωνήστε με τη Δήμητρα Ζαμπάρα, Διευθύντρια Μάρκετινγκ της Akoustica Medica, στο 210 3214463 ή στείλτε email στο diza@akousticamedica.gr

Στατιστικά στοιχεία

Το ήξερες;

1. Ο αριθμός των ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω παγκοσμίως προβλέπεται να υπερδιπλασιαστεί, αυξάνοντας από 761 εκατομμύρια το 2021 σε 1,6 δισεκατομμύρια το 2050. Ο αριθμός των ατόμων ηλικίας 80 ετών και άνω αυξάνεται ακόμη πιο γρήγορα.

2. Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα μωρά που γεννήθηκαν το 2022 αναμένεται να ζήσουν 71,7 χρόνια κατά μέσο όρο, 25 χρόνια περισσότερο από αυτά που γεννήθηκαν το 1950.

3. Η γήρανση του πληθυσμού είναι μια μη αναστρέψιμη παγκόσμια τάση. Το 2021, 1 στους 10 ανθρώπους παγκοσμίως ήταν ηλικίας 65 ετών και άνω. Το 2050, αυτή η ηλικιακή ομάδα προβλέπεται να αντιστοιχεί σε 1 στα 6 άτομα παγκοσμίως.

4. Οι γυναίκες τείνουν να ζουν περισσότερο από τους άνδρες και επομένως αποτελούν την πλειοψηφία των ηλικιωμένων. Το 1950, οι γυναίκες θα περίμεναν να ζήσουν σχεδόν τέσσερα χρόνια περισσότερο από τους άνδρες παγκοσμίως. Το 2021, η διαφορά μεταξύ των δύο είχε αυξηθεί σε περισσότερα από πέντε χρόνια.

5. Ο αριθμός των ατόμων που κατηγοριοποιούνται ως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας εργασίας (55 έως 64 ετών) προβλέπεται να αυξηθεί από 723 εκατομμύρια το 2021 σε 1.075 εκατομμύρια το 2050 και τελικά σε 1.218 εκατομμύρια έως το 2100

Πηγή: https://www.un.org/en/observances/older-persons-day