Ακουστική Στέρηση

Ακουστική Στέρηση

Ακουστική Στέρηση

“Use it or lose it!” Η έκφραση που στα ελληνικά σημαίνει «Χρησιμοποίησέ το για να μην το χάσεις» φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα και στα θέματα ακοής. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν οι Silman, Silverman, Emmer & Gelfand το 1992 «η καθυστερημένη χρήση ενίσχυσης, η οποία στερεί από τα αυτιά το φυσιολογικό ακουστικό ερέθισμα, μπορεί να προκαλέσει μείωση στην κατανόηση λέξεων».

Δηλαδή, το αυτί που για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν δέχεται ακουστικά ερεθίσματα χάνει την ικανότητά του να αντιλαμβάνεται κάποιους ήχους. Αυτή είναι μία συνέπεια με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι πολλοί άνθρωποι με δυσκολία ακοής, οι οποίοι δεν έχουν λάβει μέτρα για την αντιμετώπισή της. Όπως υποστηρίζει η ίδια έρευνα, η χρήση ακουστικών βαρηκοΐας, εκτός από την ενίσχυση της ακοής μπορεί να επαναφέρει και την ικανότητα αυτή.
online-rantevou

Newsletter

 

Καταχωρήστε και το e-mail σας και μείνετε σε άμεση επαφή μαζί μας, για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα και τις προσφορές μας, καθώς και για τις εξελίξεις στον χώρο της δυσκολίας ακοής.

tuv-cert