Αξιολόγηση Ακοής

Αξιολόγηση Ακοής με τον Ειδικό Ακοοπροθετιστή

Αξιολόγηση Ακοής

Η απώλεια ακοής πραγματοποιείται σταδιακά. Aυτός είναι και βασικός λόγος που αργεί να γίνει αντιληπτή. Καθώς η μεταβολή είναι αργή, ο βαρήκοος προσαρμόζεται εύκολα στα νέα δεδομένα κάθε φορά, χωρίς να το αντιλαμβάνεται. Η αρχή συνήθως γίνεται όταν δυναμώνουμε την τηλεόραση περισσότερο από τους άλλους ή όταν ζητάμε συχνά να μας επαναλάβουν αυτό που λένε.

Με την απώλεια ακοής αρχίζουμε να ξεχνάμε την πραγματική αίσθηση των ήχων. Χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε χάνουμε πολλούς ήχους, όπως το κελάηδισμα των πουλιών, τον ήχο της βροχής κ.ά, από την καθημερινότητά μας.

Εάν αισθάνεστε ότι η ακοή σας έχει αλλάξει και δεν είναι όπως ήταν παλιότερα, μπορείτε να κάνετε μία απλή αξιολόγηση ακοής απαντώντας τις παρακάτω ερωτήσεις:

  1. Χρειάζεται να έχετε την ένταση της τηλεόρασης πιο δυνατά από τους άλλους προκειμένου να ακούτε;
  2. Έχετε παρατηρήσει ότι για να καταλάβετε τι σας λένε οι συνομιλητές σας ζητάτε να σας το επαναλάβουν;
  3. Έχετε την αίσθηση ότι οι συνομιλητές σας δεn μιλάνε καθαρά ή μιλάνε μέσα από το στόμα τους;
  4. Όταν στο χώρο υπάρχει θόρυβος ή όταν μιλάνε πολλά άτομα μαζί, έχετε δυσκολία στην παρακολούθηση της συζήτησης;
  5. Υπάρχουν συγγενείς ή φίλοι οι οποίοι να έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ή να σας έχουν ρωτήσει αν έχετε πρόβλημα ακοής;

Αποτελέσματα

0 ΝΑΙ: Αν δεν έχετε απαντήσει θετικά σε καμία από τις παραπάνω ερωτήσεις, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας!  Εάν παρόλα αυτά εσείς αισθάνεστε ότι δεν ακούτε καλά, τότε δεν έχετε παρά να κάνετε έναν προληπτικό έλεγχο ακοής.

1 ΝΑΙ: Αν έστω και 1 από τις απαντήσεις σας ήταν θετική, τότε σας προτείνουμε να κάνετε έναν προληπτικό έλεγχο ακοής. Άλλωστε η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

2 ΝΑΙ και πάνω: Σε περίπτωση που απαντήσατε θετικά σε 2 ή παραπάνω ερωτήσεις, τότε η επίσκεψη σε έναν Ωτορινολαρυγγολόγο και ο Έλεγχος Ακοής κρίνεται αναγκαίος, καθώς υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα ακοής.

Αν η επίσκεψη στον Ωτορινολαρυγγολόγο αποδείξει δυσκολία ακοής, μπορείτε να απευθυνθείτε σε εμάς προκειμένου να κάνουμε μια Δωρεάν Συμβουλευτική Συνεδρία και αξιολόγηση των λύσεων ακοής που θα καλύπτουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εσάς και τις ανάγκες σας.

online-rantevou

Newsletter

 

Καταχωρήστε και το e-mail σας και μείνετε σε άμεση επαφή μαζί μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα και τις προσφορές μας, καθώς και για τις εξελίξεις στον χώρο της δυσκολίας ακοής.

tuv-cert