Εισαγωγή

image-new-5

Εισαγωγή

Τα άτομα που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα ακοής, σε πρώτο στάδιο, επισκέπτονται τον ΩΡΛ ιατρό τους. Αφού ο ΩΡΛ πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και διαπιστώσει ότι υπάρχει απώλεια ακοής τότε προτείνει τη χρήση ακουστικών βαρηκοΐας.

Ο βαρήκοος αντιλαμβάνεται με μεγαλύτερη ευκολία την ύπαρξη προβλήματος όταν η απώλεια ακοής είναι σοβαρή ή βαθεία. Έτσι, κινητοποιείται πιο άμεσα και στρέφεται στα βοηθήματα ακοής που θα του δώσουν τη λύση στο πρόβλημα.

Σε περιπτώσεις, όμως, ήπιας ή μέσης απώλειας δεν συμβαίνει το ίδιο. Το άτομο που πάσχει από βαρηκοΐα δεν αντιλαμβάνεται άμεσα το πρόβλημα και δεν αναζητά έγκαιρα λύση. Συχνά θεωρεί ότι για τη δυσκολία που αντιμετωπίζει στην επικοινωνία υπεύθυνοι είναι οι συνομιλητές του, οι οποίοι δεν μιλούν καθαρά.

Το δεύτερο βήμα που κάνει κάποιος με πρόβλημα ακοής είναι να επισκεφθεί τον ειδικό ακοοπροθετιστή ο οποίος θα τον ενημερώσει σχετικά με τα σύγχρονα βοηθήματα ακοής.

Ο ακοοπροθετιστής παρουσιάζει τα μοντέλα και τους τύπους ακουστικών που είναι κατάλληλοι για την ενίσχυση ακοής ανάλογα με το βαθμό απώλειας και αναλύει τα οφέλη που θα αποκομίσει ο βαρήκοος από τις διαφορετικές τεχνολογίες που διαθέτουν.

Για τη βέλτιστη επιλογή ακουστικού είναι σημαντικό να πραγματοποιείται δοκιμή από τον βαρήκοο. Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αντιληφθεί τη διαφορά που προσφέρουν τα ακουστικά βαρηκοΐας.

Η Akoustica Medica ακολουθεί μία διαδικασία για την επιλογή, δοκιμή και εφαρμογή των κατάλληλων ακουστικών που βασίζεται σε Ευρωπαϊκά πρότυπα και αποτελείται από τρεις βασικές φάσεις.
online-rantevou

Newsletter

Καταχωρήστε και το e-mail σας και μείνετε σε άμεση επαφή μαζί μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα
και τις προσφορές μας καθώς και για τις εξελίξεις στον χώρο της δυσκολίας ακοής.

tuv-cert