Εισαγωγή

Εισαγωγή

Τα άτομα που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα ακοής, σε πρώτο στάδιο επισκέπτονται τον ΩΡΛ ιατρό τους. Αφού ο ΩΡΛ πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και διαπιστώσει ότι υπάρχει απώλεια ακοής, τότε προτείνει τη χρήση ακουστικών βαρηκοΐας.

Ο βαρήκοος αντιλαμβάνεται με μεγαλύτερη ευκολία την ύπαρξη δυσκολίας, όταν η απώλεια ακοής είναι σοβαρή ή βαθειά. Έτσι, κινητοποιείται πιο άμεσα και στρέφεται στα βοηθήματα ακοής που θα του δώσουν τη λύση στη δυσκολία.

Σε περιπτώσεις, όμως, ήπιας ή μέσης απώλειας δεν συμβαίνει το ίδιο. Το άτομο που αντιμετωπίζει βαρηκοΐα δεν το αντιλαμβάνεται άμεσα και δεν αναζητά έγκαιρα λύση. Συχνά θεωρεί ότι για τη δυσκολία που αντιμετωπίζει στην επικοινωνία είναι υπεύθυνοι οι συνομιλητές του, οι οποίοι δεν μιλούν καθαρά.

Το δεύτερο βήμα που κάνει κάποιος με δυσκολία ακοής είναι να επισκεφτεί τον Ειδικό Ακοοπροθετιστή, ο οποίος θα τον ενημερώσει σχετικά με τα σύγχρονα βοηθήματα ακοής.

Ο Ακοοπροθετιστής παρουσιάζει τα μοντέλα και τους τύπους ακουστικών που είναι κατάλληλοι για την ενίσχυση της ακοής, ανάλογα με τον βαθμό απώλειας, και αναλύει τα οφέλη που θα αποκομίσει ο βαρήκοος από τις διαφορετικές τεχνολογίες που υπάρχουν.

Για τη βέλτιστη επιλογή ακουστικού είναι σημαντικό ο βαρήκοος να πραγματοποιεί δοκιμή στα ακουστικά βαρηκοΐας. Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αντιληφθεί τη διαφορά που προσφέρουν και να έχει την ευκαιρία να ζήσει ξανά για λίγο την άνεση της καθημερινότητας και την ευκολία στην επικοινωνία, που είχε και πριν εμφανιστεί η δυσκολία. Δεν ωφελεί μόνο η γνώση των τεχνικών χαρακτηριστικών, καθώς η εφαρμογή των ακουστικών στον κάθε άνθρωπο είναι εξατομικευμένη και εξυπηρετεί τις μοναδικές και προσωπικές του ανάγκες.

Η Akoustica Medica ακολουθεί μία πολύ συγκεκριμένη διαδικασία για την επιλογή, δοκιμή και εφαρμογή των κατάλληλων ακουστικών, η οποία βασίζεται σε Ευρωπαϊκά Πρότυπα και αποτελείται από τρεις βασικές φάσεις: Συμβουλευτική Συνεδρία, Συνεδρία Εφαρμογής και τέλος τη Συνεδρία Τελικών Ρυθμίσεων.

online-rantevou

Newsletter

 

Καταχωρήστε και το e-mail σας και μείνετε σε άμεση επαφή μαζί μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα και τις προσφορές μας, καθώς και για τις εξελίξεις στον χώρο της δυσκολίας ακοής.

tuv-cert