Εκδήλωση Ενημέρωσης | Πανελλήνια Ένωση Απόστρατων Πυροσβεστικού Σώματος

 

24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Κοντά στους προστάτες της πατρίδος μας, βρεθήκαμε το μεσημέρι της Τρίτης 24 Απριλίου. Στα πλαίσια της αποστολής μας και του Προγράμματος Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τη Δυσκολία Ακοής, διοργανώσαμε μία ξεχωριστή ημερίδα για την Πανελλήνια Ένωση Απόστρατων Πυροσβεστικού Σώματος- τους ανθρώπους που σε όλη τους την καριέρα, αψήφησαν τον κίνδυνο για την ασφάλεια τους καθενός μας.

Με ομιλητές τον γιατρό ωτορινολαρυγγολόγο Ιωάννη Φουντωτό και τον Υπεύθυνο των Ακοοπροθετιστών της Akoustica Medica πανελλαδικά, κο Δημήτρη Δαούτη, ενημερώσαμε και συζητήσαμε για θέματα που μας αφορούν όλους.

  • Τα πρώτα σημάδια στη δυσκολία ακοής
  • Τις επιπτώσεις της βαρηκοΐας στην ψυχική υγεία και την κοινωνική ζωή του βαρήκοου
  • Τις λύσεις στη δυσκολία ακοής αλλά και τις εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας

Είναι πραγματικά θεαματικό πώς η τεχνολογία με την αλματώδη εξέλιξή της, μας έχει προσφέρει σύγχρονα, ψηφιακά και αθέατα ακουστικά. Έτσι όλοι μπορούν να αντιμετωπίσουν τη δυσκολία ακοής τους, με τον πιο σύγχρονο και διακριτικό τρόπο.

Οι μύθοι που υπήρχαν μέχρι και σήμερα ότι τα ακουστικά σφυρίζουν ή ότι είναι μεγάλα και αντιαισθητικά, έχουν καταρριφθεί από την ίδια την πρόοδο  της τεχνολογίας. Στη παρουσίαση συζητήσαμε επίσης, ότι πλέον τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι ψηφιακά, κάτι που σημαίνει ότι δεν σφυρίζουν αλλά και ισορροπούν τους ήχους με τέτοιο τρόπο, ώστε να ακούτε όλα όσο είναι σημαντικά, χωρίς όμως αυτά να γίνονται ενοχλητικά!

Εξηγήσαμε επιπλέον γιατί είναι κρίσιμη η χρήση 2 ακουστικών, αντί για 1. Κάτι που στην αρχή φαίνεται σε όλους ξένο, γίνεται αμέσως κατανοητό μόλις αντιληφθούμε ότι κάθε στιγμή της ζωής μας σχεδόν όλοι οι άνθρωποι, εκθέτουμε τα αυτιά μας στους ίδιους θορύβους και με τον ίδιο τρόπο. Η ισορροπία της ακοής έρχεται μέσα από  ακουστικά και στα 2 αυτιά, όπως η ισορροπία της όρασης αντίστοιχα έρχεται μέσα από γυαλιά και στα 2 μάτια. Λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο.

Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα συζητήσαμε με τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Απόστρατων Πυροσβεστικού Σώματος, τόσο στην παρουσίαση όσο και στις εύστοχες ερωτήσεις τους. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Α.Π.Σ., για την εξαιρετική οργάνωση και φιλοξενία στο χώρο τους και φυσικά την αμέριστη βοήθειά τους.

Συνεχίζουμε την αποστολή μας με περισσότερη όρεξη, ώστε μια μέρα όλοι να γνωρίζουν τη σοβαρότητα της Δυσκολίας ακοής και να την εντάξουν από νωρίς στην ατζέντα της Υγείας τους.

*Ολόκληρη η παρουσίασή μας, μοιράστηκε στους συμμετέχοντες και σε έντυπη μορφή.

 

AKOUSTICA MEDICA

Σήμερα πάνω από 500 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, υποφέρουν από απώλεια ακοής. Το Όραμα της Akoustica Medica, είναι να βοηθήσει τους  ανθρώπους με απώλεια ακοής, να ζήσουν τη ζωή που επιθυμούν με την ακοή που έχουν. Η Ακοή είναι Ποιότητα Ζωής και οι άνθρωποι αξίζουν να φτάνουν στην καλύτερη δυνατή ποιότητα ακοής. Και αυτό προσπαθούν και οι Ειδικοί Ακοής της Akoustica Medica καθημερινά. Η Akoustica Medica είναι πάροχος ακουστικών βαρηκοΐας και υποστηρίζει κάθε είδους βαρηκοΐα, από μέση μέχρι σοβαρή βαρηκοΐα.

Με τα κεντρικά γραφεία στην Αθήνα, η Akoustica Medica είναι μέλος του Διεθνούς Ομίλου William Demant, ο οποίος απασχολεί περισσότερους από 12.000 εργαζομένους παγκοσμίως. Η William Demant είναι ένας διεθνής όμιλος που καλύπτει την Φροντίδα της Ακοής συνολικά και πολύπλευρα. Παρακαλούμε επισκεφθείτε το akousticamedica.gr για περισσότερες πληροφορίες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας ακούσουμε.

Πλατεία Ομονοίας 12 (2ος όροφος) | 2103214463 | info@akousticamedica.gr

 

Call Now Button