Γιατί να φορέσω ακουστικά βαρηκοΐας;

Γιατί τα νέα ακουστικά βαρηκοΐας είναι εκπληκτικά! Εκπληκτικά εξαιτίας του τι μπορούν να  σας προσφέρουν!

Πιθανόν αντιμετωπίζετε μια μικρή δυσκολία στην ακοή, πιθανόν και λίγο μεγαλύτερη από όσο παραδέχεστε. Ίσως, ως τώρα δεν έχετε κάνει αξιολόγηση ακοής. Ίσως και να έχετε ένα ζευγάρι ακουστικά βαρηκοΐας… μέσα στο κομοδίνο. Ό,τι κι αν συμβαίνει, δείτε τι μπορούν να κάνουν τα ακουστικά βαρηκοΐας για εσάς:

 

1) Σας κρατάνε ενεργό και δραστήριο

Τα ακουστικά βαρηκοΐας σας βοηθούν να απολαμβάνετε τις δραστηριότητες και τα αθλήματα που αγαπάτε. Είτε περπατάτε με φίλους, είτε τρέχετε με την κόρη σας, είτε παίζετε τάβλι με την παρέα, τα ακουστικά βαρηκοΐας σας επιτρέπουν να απολαμβάνετε την αγαπημένη σας δραστηριότητα στο μέγιστο βαθμό χωρίς να χάνετε στιγμή.

Είναι ωστόσο σημαντικό να χρησιμοποιείτε τα ακουστικά βαρηκοΐας που ταιριάζουν στα  αυτιά σας και στην καθημερινότητά σας. Τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας στις Η.Π.Α. έδειξε ότι δυστυχώς περίπου 9 εκατομμύρια χρήστες ακουστικών βαρηκοΐας, περιορίζουν τις δραστηριότητές τους, ανησυχώντας μήπως  προκαλέσουν κάποια βλάβη στα ακουστικά τους. Με τα  σύγχρονα όμως, σωστά τοποθετημένα ακουστικά βαρηκοΐας και αξεσουάρ, η ανησυχία αυτή απλά εξαφανίζεται γιατί πια μπορείτε να κάνετε σχεδόν τα πάντα.

 

2) Απολαύστε ξανά το φαγητό σε ένα εστιατόριο ή έναν καφέ

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγαπούν να βγαίνουν για καφέ και για φαγητό έξω – άλλωστε είμαστε κοινωνικά όντα. Όμως, η δυσκολία ακοής μπορεί να κάνει τόσο δυσάρεστη την έξοδο  με φίλους, που πολλοί άνθρωποι προτιμούν να αποφεύγουν τέτοιες καταστάσεις. Τα δύσκολα ακουστικά περιβάλλοντα σχηματίζονται επειδή ο θόρυβος των ανθρώπων που μιλάνε, τρώνε και κινούνται, μειώνει κατά πολύ την κατανόηση της ομιλίας. Αισθάνεσθε όπως όταν προσπαθείτε να καταλάβετε μια ξένη γλώσσα που δεν μιλάτε, και τότε ο εγκέφαλός σας πασχίζει να βγάλει νόημα  από τα συμφραζόμενα. Όταν όσα καταλαβαίνετε  είναι λιγότερα από το 50% όσων έχουν ειπωθεί, σταδιακά εγκαταλείπετε την προσπάθεια. Όλοι με τον ίδιο τρόπο θα αντιδρούσαμε!

Τα ακουστικά βαρηκοΐας σας βοηθούν να «ρυθμίσετε» τον ήχο του περιβάλλοντος, έτσι ώστε να εστιάζετε στις ομιλίες των ανθρώπων που θέλετε να ακούσετε. Τα ακουστικά βαρηκοΐας τελευταίας τεχνολογίας, είναι σχεδιασμένα ώστε να κάνουν ευκολότερη την κατανόηση της ομιλίας, βελτιώνοντάς τη σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Στο σημείο που τα ακουστικά βαρηκοΐας ανεβάζουν την κατανόηση της ομιλίας από το 25% στο 75%, συμμετέχετε ξανά στην παρέα και στη συζήτηση.

 

3) Καταλαβαίνετε μεμιάς τι λένε οι άλλοι!

Πόσες φορές νομίζετε ότι ζητάτε από τους άλλους να επαναλάβουν; Τώρα αναρωτηθείτε: πόσο συχνά νομίζουν οι άλλοι ότι τους ζητάτε να επαναλάβουν;

Με τον καιρό, μπορεί να συμβαίνει όλο και περισσότερο, αλλά γίνεται τόσο σταδιακά ώστε δεν το παρατηρείτε.

Αυτό δεν συμβαίνει μονάχα επειδή χρειάζεστε δυνατότερη ομιλία για να ακούσετε. Συμβαίνει επειδή η απώλεια ακοής καθιστά πιο δύσκολη την αναγνώριση κάποιων ήχων με αποτέλεσμα  να συγχέετε (να μην «ξεκαθαρίζετε») τις λέξεις μεταξύ τους. Υπάρχουν όμως καλά νέα: με το σωστό μοντέλο ακουστικών βαρηκοΐας, μπορείτε να καταλαβαίνετε καλύτερα την ομιλία, αποκτώντας τη δυνατότητα να εμπλέκεστε άμεσα με τους άλλους – χωρίς να χάνετε σχεδόν τίποτα.

 

4) Συμμετέχετε ακόμα και στη συζήτηση πολλών ανθρώπων μαζί!

Όσο περισσότεροι άνθρωποι μιλούν, τόσο πιο δύσκολο είναι να παρακολουθήσετε μια συζήτηση και να λάβετε μέρος σε αυτήν. Καθώς το ακουστικό περιβάλλον γίνεται πιο περίπλοκο, τα άτομα με απώλεια ακοής δυσκολεύονται να εστιάσουν στους ανθρώπους που θέλουν να ακούσουν. Ο εγκέφαλός τους απλώς κατακλύζεται από μια μάζα αδιαφοροποίητου θορύβου και ανεξήγητων ήχων.

Ωστόσο, τα σύγχρονα, υψηλής ποιότητας ακουστικά βαρηκοΐας έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να διευκολύνουν την επικοινωνία σας όταν μιλάνε πολλοί άνθρωποι μαζί. Σας βοηθούν να εστιάσετε σε αυτό ακριβώς που θα επιλέξετε να ακούσετε εσείς και δεν αποφασίζουν εκείνα για σας – όπως έκαναν οι παλαιότερες συσκευές. Αυτό οφείλεται στη δύναμη των σύγχρονων μικροτσίπ των ακουστικών, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να επεξεργάζονται πολύ περισσότερους ήχους από ποτέ.

 

Λοιπόν, ποιο θα είναι  το επόμενο βήμα σας;

Σας προσκαλούμε  να επισκεφθείτε το κοντινότερο Κέντρο Ακοής, για να ενημερωθείτε για κάθε νέα δυνατότητα σχετική με την ακοή σας. Γιατί να μην δοκιμάσετε την τελευταία τεχνολογία ακουστικών βαρηκοΐας και μόνοι σας; Είναι δωρεάν και εάν επιθυμείτε πραγματοποιείται και στο χώρο σας.

 

 

Κεντρικό Κέντρο Ακοής – Αθήνα Πλ. Ομονοίας 12, 2ος όροφος.
Ακοολογικά Κέντρα Υπόλοιπης Ελλάδας

Βριλήσσια – Θεσσαλονίκη – Ιωάννινα – Πάτρα – Λάρισα – Κατερίνη – Γιαννιτσά – Κέρκυρα – Κοζάνη – Πρέβεζα

Call Now Button