Παγκόσμια Καμπάνια για Καλύτερη Ακοή

«Η κώφωση αποκόβει τους ανθρώπους από τους ανθρώπους, ενώ η τύφλωση αποκόβει τους ανθρώπους από τα πράγματα.»

Έλεν Κέλερ, βραβευμένη κωφάλαλη Αμερικανίδα συγγραφέας και ακτιβίστρια

 

Η Akoustica Medica συμμετέχει στην Παγκόσμια Καμπάνια για Καλύτερη Ακοή και ενεργοποιεί όλους τους ανθρώπους με στόχο την καλύτερη ακοή!

Κεντρικός στόχος της Παγκόσμιας Καμπάνιας για Καλύτερη Ακοή είναι να ενεργοποιήσει όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να εντάξουν τον έλεγχο της ακοής τους στην ατζέντα της υγείας τους, ώστε να απολαμβάνουν καλή και ποιοτική ζωή.

Οι 3 επιμέρους στόχοι είναι:

  • Να ενημερώσει για τα πλεονεκτήματα της καλής και φροντισμένης ακοής καθώς και για τις συνέπειες της δυσκολίας ακοής που δεν αντιμετωπίζεται.
  • Να ενεργοποιήσει τους ανθρώπους ώστε από την ηλικία των 50 ετών να εντάξουν τον έλεγχο της ακοής τους στην ατζέντα της υγείας τους.
  • Να προσφέρει τη δυνατότητα εξατομικευμένης δωρεάν δοκιμής σύγχρονων βοηθημάτων ακοής

Γιατί είναι σημαντική η Ακοή;

Η υγεία του εγκεφάλου μας και της ακοής μας είναι απόλυτα συνδεδεμένες. Έρευνες δείχνουν ότι υπάρχει σαφής σύνδεση μεταξύ της δυσκολίας ακοής και της κατάθλιψης, της ψυχικής κούρασης, της μειωμένης νοητικής λειτουργίας και της άνοιας. Η έγκαιρη διάγνωση της δυσκολίας ακοής από τον Ιατρό ΩΡΛ συμβάλλει στη μείωση αυτών των αρνητικών επιπτώσεων.

 

Γιατί να κάνω έλεγχο ακοής μετά τα 50;

Για πολλούς ανθρώπους ο πρώτος και τελευταίος έλεγχος ακοής που έγινε από Ιατρό ΩΡΛ ήταν πριν από πολλά χρόνια, όταν γεννήθηκαν! Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι η δυσκολία ακοής που συνδέεται με την ηλικία εξελίσσεται σταδιακά. Συνήθως, ένας άνθρωπος χρειάζεται έως και 10 χρόνια για να αντιληφθεί τη δυσκολία στην ακοή του. Μέσα σε αυτό το διάστημα, οι αρνητικές επιπτώσεις επηρεάζουν σοβαρά την καθημερινότητα και τη ζωή του συνολικά.

Γι’ αυτό, είτε διανύετε τη δεκαετία των 50 είτε των 60 ετών ή και παραπάνω, εντάξτε τον προληπτικό έλεγχο της ακοής στην ατζέντα της υγείας σας και απολαύστε μια ενεργή και δραστήρια κοινωνική ζωή χωρίς περιορισμούς στην επικοινωνία σας, χάρη στην καλή και φροντισμένη ακοή!

 

Θέλουμε να ενημερώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους για τη σημασία της καλής ακοής. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιούμε ενημερωτικές εκδηλώσεις για την ακοή, σε συνεργασία με διακεκριμένους Ιατρούς ΩΡΛ, σε Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, Συλλόγους και ομάδες. Αν είστε υπεύθυνος ή μέλος μιας ομάδας και επιθυμείτε να προγραμματίσουμε από κοινού μία ημερίδα για την ακοή στα μέλη σας, επικοινωνήστε στο 210 3210139, υπεύθυνη: Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου.

 

Call Now Button
0