Πώς είναι πραγματικά να ζείτε με τα ακουστικά βαρηκοΐας;

Ίσως αναρωτιέστε πώς αισθάνεται κάποιος με ακουστικά βαρηκοΐας. Ή πόσο πιο δυνατά ακούγονται όλα γύρω μας. Και τι πράγματα πρέπει να απασχολούν; Διαβάστε τα όλα παρακάτω.

Στην αρχή μπορεί να είναι λίγο περίεργο να φοράτε ακουστικά

Την πρώτη φορά που θα φορέσετε τα ακουστικά σας, θα ακούσετε πολλούς νέους ήχους. Θα χρειαστείτε λίγο διάστημα για να τους συνηθίσετε, γιατί ο εγκέφαλος τους έχει «ξεχάσει». Στην αρχή η αλλαγή θα είναι έντονα αντιληπτή, όπως κάθε φορά που δοκιμάζετε κάτι καινούργιο- όπως ρούχα ή παπούτσια.

Με τα σύγχρονα ακουστικά βαρηκοΐας, είναι πολύ συχνό φαινόμενο να εκπλήσσεστε με το πόσα μπορείτε να ακούσετε, την ανάσα σας και τα βήματά σας. Αυτοί οι ήχοι μπορεί ακόμα και να σας φαίνεται ότι προέρχονται από κάποιον άλλο, ή να ακούγονται πολύ δυνατά.

 

Γρήγορα συνηθίζονται τα ακουστικά βαρηκοΐας

Αλλά μην ανησυχείτε! Αυτή η αίσθηση περνάει γρήγορα και η βελτίωση είναι άμεση όταν ακολουθείτε τις οδηγίες του Ειδικού Ακοής. Με τα ακουστικά ο εγκέφαλός μας πρέπει να προσαρμοστεί εκ νέου στην αποκατάσταση των ήχων. Πρέπει να μάθει από την αρχή πώς να ακούει, όπως το τι είναι σημαντικό, τι είναι θόρυβος και πώς να καταλαβαίνουμε τη διαφορά.

Μόλις το καταλάβετε αυτό και μάθετε να «διαχειρίζεστε» ξανά το θόρυβο, η ακοή με ακουστικά αρχίζει και πάλι να είναι εντελώς φυσιολογική.

Οι άνθρωποι ούτε που παρατηρούν ότι φοράτε ακουστικά βαρηκοΐας

Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα φαίνονται φορώντας ακουστικά βαρηκοΐας. Αναρωτιούνται τι θα σκεφτούν οι άλλοι, ενώ οι νέοι χρήστες ακουστικών βαρηκοΐας ενδιαφέρονται για αθέατα ακουστικά βοηθήματα.

Ωστόσο, από τη στιγμή που οι άνθρωποι κάνουν την εφαρμογή των ακουστικών βαρηκοΐας, μένουν συχνά έκπληκτοι από το πόσο λίγοι άνθρωποι τα παρατηρούν – αν το κάνει κάποιος βέβαια! Οι άνθρωποι συχνά το λένε στους φίλους τους πριν εκείνοι το παρατηρήσουν – και μερικές φορές ανακαλύπτουν ότι κι οι φίλοι τους φοράνε κι αυτοί ακουστικά!

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλα σχεδόν τα σύγχρονα ακουστικά είναι πολύ κομψά και διακριτικά. Με την Ψηφιοποίηση και την τάση να γίνονται όλα όσο το δυνατόν πιο μικρά, η τεχνολογία έχει μεταμορφώσει την τελευταία δεκαετία τα ακουστικά, κι έτσι αυτά κρύβονται διακριτικά πίσω από το αυτί ή μέσα στο αυτί.

 

Με τα ακουστικά, μπορείτε να ακούσετε περισσότερες χαρές της ζωής!

Με τα ακουστικά βαρηκοΐας, πολλοί από τους υπέροχους ήχους γύρω μας επιστρέφουν στην ζωή μας- ήχοι που οι άνθρωποι συχνά δεν είχαν παρατηρήσει ότι δεν άκουγαν πια.

Το κελάδισμα των πουλιών είναι κάτι πολύ συνηθισμένο. Οι γλυκές μικρές φωνές των παιδιών είναι ένας άλλος τέτοιος ήχος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η δυσκολία ακοής συχνά παρεμποδίζει την ικανότητά μας να ακούμε ήχους σε υψηλές συχνότητες.

Στη συνέχεια, υπάρχουν οι ήχοι που κάνουν τη ζωή και την καθημερινότητα πιο πλούσια, δίνοντάς της ένα πλαίσιο: τα φύλλα που φυσάει ο άνεμος, τα κύματα που πέφτουν με δύναμη στην παραλία, η βροχή που πέφτει πάνω σε μια στέγη.

Όλοι οι μικροί και ανεπαίσθητοι ήχοι της ζωής προστίθενται για να φέρουν τους ανθρώπους με φυσιολογική ακοή πιο κοντά στο τι συμβαίνει κάθε στιγμή- αισθάνονται περισσότερο τη στιγμή, μπορούν να είναι σε ετοιμότητα και έχουν μεγαλύτερη επίγνωση.

Τα ακουστικά βαρηκοΐας βοηθούν τους ανθρώπους να αλληλεπηδρούν και να επικοινωνούν με άλλους ανθρώπους, καθιστώντας ευκολότερες τις συνομιλίες στο πρόσωπο με πρόσωπο, στο τηλέφωνο και σε χώρους με πολύ θόρυβο.

 

 

Πολύ σύντομα, ξεχνάτε ότι φοράτε ακουστικά

Μετά από μερικές εβδομάδες με τα ακουστικά, οι άνθρωποι τείνουν να τα ξεχνούν εντελώς κι απλώς γίνονται μέρος της ζωής τους.

Γίνεται πλέον ρουτίνα να τα βάζετε το πρωί και να τα βγάζετε το βράδυ. Ακριβώς όπως το βούρτσισμα των δοντιών σας, έτσι και τα ακουστικά μπαίνουν εύκολα στην καθημερινή σας ρουτίνα. Είναι ακριβώς όπως όλοι έχουμε συνηθίσει να φορτίζουμε το κινητό τηλέφωνο τη νύχτα.

Όλη την υπόλοιπη ημέρα, οι άνθρωποι απλά ξεχνούν ότι φοράνε τα ακουστικά. Έτσι κι αλλιώς είναι πολύ ελαφρύτερα και μικρότερα από τα γυαλιά, τα ρούχα και τα καπέλα – και οι άνθρωποι τα φορούν όλη την ώρα, ενώ μετά βίας παρατηρούν την παρουσία τους.

Θυμάστε ότι έχετε ακουστικά όταν …

  • Οι άνθρωποι φορούν τα γυαλιά τους και αισθάνονται την απαλή επαφή με το κέλυφος του ακουστικού. Δεν είναι καθόλου πρόβλημα, καθώς έχουν σχεδιαστεί για να στέκονται άνετα με τα γυαλιά.
  • Οι άνθρωποι ζεσταίνονται – πχ. κάνοντας κάποιο άθλημα – και βγάζουν το πουλόβερ τους. Τη στιγμή αυτή μπορεί το ρούχο να πιάσει το ακουστικό και να το αφαιρέσει. Φυσικά δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς δοκιμάζονται για να αντέχουν το τράβηγμα και την πτώση στο πάτωμα από διαφορετικά ύψη.
  • Λαμβάνετε στο αυτί σας ειδοποίηση για να αλλάξετε τις μπαταρίες. Αυτό μπορεί να έρθει ως μια μικρή έκπληξη τις πρώτες φορές. Η ειδοποίηση δείχνει χαμηλή στάθμη στις μπαταρίες, δίνοντάς σας περιθώριο λίγες ώρες πριν να τις αντικαταστήσετε.
  • Θα κολυμπήσετε ή θα κάνετε ντους. Τότε, είναι σημαντικό να θυμάστε να αφαιρείτε τα ακουστικά. Ωστόσο, τα περισσότερα σύγχρονα ακουστικά βαρηκοΐας είναι πιστοποιημένα κατά IP 68, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να μην καταστραφούν ακόμα βυθισμένα κάτω από 1,5 μέτρα νερού για 30 λεπτά. Αλλά είναι σίγουρα καλύτερο να αποφεύγεται.

 

Βρείτε τον κοντινότερο σε εσάς Ειδικό Ακοής εδώ.

 

 

Call Now Button
0