Τεχνολογικοί Ηγέτες

1902

Το πρώτο Βασιλικό Ακουστικό Βαρηκοΐας

Στις 9 Αυγούστου 1902 η Δανή πριγκίπισσα Αλεξάνδρα, φορά ακουστικό βαρηκοΐας κατά τη διάρκεια της τελετής στέψης της για Βασίλισσα της Αγγλίας.

Την επόμενη χρονιά ο Hans Demant ταξιδεύει από την Δανία στην Αγγλία για να αγοράσει το ίδιο ακουστικό για να βοηθήσει την σύζυγό του που δεν ακούει.

texnologikoi-hgetes-1
texnologikoi-hgetes-1

1904

Ο Hans Demant φέρνει τα ακουστικά στην Δανία

Με γνώμονα την επιθυμία του να βελτιώσει την ζωή της συζύγου και όλων των ανθρώπων που χρειάζονται ακουστική υποστήριξη, ο Hans Demant επιτυγχάνει ένα συμβόλαιο με την General Acoustic Co. και ξεκινά την εισαγωγή και διάθεση των πρώτων ακουστικών βαρηκοΐας στην Δανία: τα ακουστικά Acousticon.

1910

Ο William, γιος του Hans αναλαμβάνει

Ο William, γιος του Hans αναλαμβάνει την εταιρία μετά τον θάνατο του πατέρα του. Ο William ταξιδεύει στην Αμερική στο εργοστάσιο παραγωγής για να μάθει για την κατασκευή και την επισκευή των ακουστικών της Acousticon.

texnologikoi-hgetes-3
texnologikoi-hgetes-4

1929

Η Μεγάλη Ύφεση κάνει την διαφορά

Στην αρχή του 1ου Παγκόσμιου Πολέμου και στο γνωστό Κραχ του Χρηματιστήριου της Wall Street, οι περιορισμοί στις εξαγωγές κάνουν δύσκολη την εισαγωγή ολοκληρωμένων προϊόντων. Ο William αρχίζει να εισάγει ημιτελή ακουστικά χωρίς καλώδια και μπαταρίες και ολοκληρώνει την παραγωγή τους στην Δανία.

1940

Ο William κατασκευάζει εξαρτήματα ακουστικών στην Δανία

Κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου (1939-1945), ο William Demant δεν μπορεί να εισάγει προϊόντα από την Αμερίκη, την Γαλλία ή την Αγγλία. Αποφασίζει να κατασκευάζει εξαρτήματα για τα ακουστικά Acousticon στην Δανία. Τότε κατασκευάζει και το πρώτο Δανέζικο ακουστικό Acousticus – ένα αντίγραφο του μοντέλου Acousticon.

texnologikoi-hgetes-5
texnologikoi-hgetes-6

1946

Γεννιέται η συνεργασία Αμερικής – Δανίας

Κατόπιν διαφωνίας με την General Acousticon Company, ο William Demant ξεκινά συνεργασία με έναν Αμερικανό κατασκευαστή ακουστικών, τον Charles Lehman. Μαζί ιδρύουν την Αμερικανο-Δανέζικη εταιρία Oticon , με έδρα την Κοπεγχάγη.

1954

Γιορτάζει 50 χρόνια

Η Oticon γιορτάζει τα 50 της γενέθλια με 155 εργαζόμενους σε μία εκδήλωση στη Κοπεγχάγη. Η Oticon αποτελεί πλέον την κύρια εταιρία προμήθειας
ακουστικών στον ιδιωτικό τομέα στη Δανία.

texnologikoi-hgetes-7
texnologikoi-hgetes-8

1965

Η Oticon γίνεται παγκόσμια

Η Oticon αναπτύσσεται παγκόσμια ιδρύοντας εταιρίες στην Ελβετία, Νορβηγία, Γερμανία, Σκοτία, Ιαπωνία, Ιταλία, Νέα Ζηλανδία και Γαλλία. Οι μεγαλύτερες αγορές είναι στην Αγγλία, την Σουηδία και αργότερα στην Κίνα.

1977

Το πρώτο ενδωτιαίο ακουστικό της Oticon

Παρακινούμενη από της διεθνείς εξελίξεις η Oticοn παρουσιάζει το πρώτο διακριτικό ακουστικό για μέσα στο αυτί. Ο διεθνής ανταγωνισμός ξεκινά.

texnologikoi-hgetes-9
texnologikoi-hgetes-10

1991

Η Στιγμή να σκεφτεί το αδιανόητο

Τα κεντρικά γραφεία μεταφέρονται στο Strandvejen. Με σύνθημα ‘Η Στιγμή να σκεφτείς το αδιανόητο’ νέοι, επαναστατικοί τρόποι εργασίας παρουσιάζονται σε όλη την εταιρία.

Με τους Lars Kolind και Niels Jacobsen να δείχνουν τον δρόμο, η Oticon μπαίνει σε μία νέα φάση μεταμόρφωσης. Αργότερα ο Niels Jacobsen αναλαμβάνει να οδηγήσει την Oticon στη διεθνή επιτυχία.

1996

Το κάνουμε ψηφιακό

Η Oticon λανσάρει το DigiFocus, το πρώτο ψηφιακό ακουστικό. Το προηγμένο σύστημα ενίσχυσης του ήχου προγραμματίζεται σε συνδυασμό με την ακουστική απώλεια του βαρήκοου . Αυτό αποτελεί ένα βήμα προς την επίτευξη της πλήρως ασύρματης συνδεσιμότητας που προσφέρουμε σήμερα.

texnologikoi-hgetes-11
texnologikoi-hgetes-12

2004

Γιορτάζοντας έναν αιώνα φροντίδας

Η Oticon λανσάρει το σλόγκαν ‘Πρώτα ο άνθρωπος’ και είναι πλέον παγκόσμια γνωστή όχι μόνο ως η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής ακουστικών αλλά και για την οργανωτική της δομή, την ομαδική εργασία και τη φροντίδα των υπαλλήλων της. Η Οticon γιορτάζει την εκατονταετηρίδα της στις 8 Ιουνίου.

2007

Ο επαναπροσδιορισμός των ακουστικών

Ο Oticon λανσάρει τα ακουστικά Epoq. Τα δύο ακουστικά πλέον επικοινωνούν συνέχεια μεταξύ τους προσφέροντας ήχο σχεδόν φυσικό. Η νέα σειρά επιτρέπει στα ακουστικά να συνδέονται με πχ κινητά τηλέφωνα και με συσκευές αναπαραγωγής μουσικής.

texnologikoi-hgetes-13
texnologikoi-hgetes-14

2010

Ο “άνθρωπος πρώτα” στο μέλλον

Η Oticon είναι πιο δυνατή από ποτέ. Παραμένει υπόσχεσή μας το “Πρώτα ο Άνθρωπος” αντανακλώντας το ότι κάνουμε ξεκινά από τους ανθρώπους για τους οποίους το κάνουμε.

2014

Ακούμε με τον εγκέφαλο

Σήμερα , τα ακουστικά της Oticon στηρίζουν τον τρόπο που εργάζεται
ο εγκέφαλος για να κατανοήσει τους ήχους.

Η βασική φιλοσοφία της Εγκεφαλικής Ακοής BrainHearing™ είναι να υποστηρίξει τον εγκέφαλο, δίνοντάς του τις αναγκαίες συνθήκες για να δώσει υπόσταση στον ήχο – αντί να τον υπερφορτώνει ενισχύοντας απλά τον ήχο.

texnologikoi-hgetes-15

Newsletter

Καταχωρήστε και το e-mail σας και μείνετε σε άμεση επαφή μαζί μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα
και τις προσφορές μας καθώς και για τις εξελίξεις στον χώρο της δυσκολίας ακοής.

tuv-cert