Βαθμός Απώλειας

vathmos-apwleias-1

Βαθμός Απώλειας

Για την εκτίμηση της ακοής ή του βαθμού απώλειας σε περιπτώσεις βαρηκοΐας πραγματοποιείται μέτρηση των κατωφλιών ακοής. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Λόγου και Ακοής (www.asha.org), έχουν οριστεί τα παρακάτω δεδομένα για τη διάγνωση του βαθμού απώλειας:

Ήπια Απώλεια

Στην πρώτη και πιο ελαφριά περίπτωση βαρηκοΐας, αυτήν της ήπιας απώλειας ακοής, τα άτομα δυσκολεύονται να ακούσουν και να αντιληφθούν ήχους και φωνές απαλής έντασης. Τα περισσότερα ακουστικά βαρηκοΐας, όπως τα μικροσκοπικά αθέατα ακουστικά και ιδιαίτερα τα ακουστικά ανοιχτού πόρου, που είναι τελευταίας τεχνολογίας, μπορούν να αναπληρώσουν την ήπια καθώς και τη μέση απώλεια ακοής.

Μέση Απώλεια

Τα άτομα που έχουν πρόβλημα ακοής μέσης απώλειας δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν συζητήσεις, κυρίως σε χώρους που έχει αρκετό θόρυβο ή όταν ο συνομιλητής τους μιλά χαμηλόφωνα. Η δυσκολία που αντιμετωπίζουν στην αντίληψη των λέξεων τους δημιουργεί συνήθως την αίσθηση ότι οι συνομιλητές τους μιλάνε μέσα από το στόμα τους. Πολλές φορές τα άτομα με πρόβλημα ακοής για να συμπληρώσουν τις λέξεις που δεν ακούν, χωρίς να το καταλαβαίνουν, διαβάζουν τα χείλη του συνομιλητή τους. Έτσι, δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν συζητήσεις με πολλούς συνομιλητές, ακόμα και όταν δεν υπάρχει φασαρία ή όταν ο συνομιλητής τους έχει γυρισμένη την πλάτη. Και σε αυτή την περίπτωση η κάλυψη της απώλειας ακοής γίνεται από μία ευρεία γκάμα ακουστικών βαρηκοΐας.

Σοβαρή Απώλεια

Η σοβαρή απώλεια ακοής δεν επιτρέπει στα άτομα να αντιλαμβάνονται ήχους χαμηλής ή μέσης έντασης και τους είναι εξαιρετικά δύσκολο να παρακολουθήσουν μια συζήτηση που γίνεται από πολλούς συνομιλητές. Για να καταλάβουν τι τους λέει ο συνομιλητής τους, εκείνος θα πρέπει να μιλά πολύ δυνατά. Ταυτόχρονα, στην περίπτωση της σοβαρής απώλειας, η υψηλή ένταση κάνει τους ήχους και τις λέξεις να ακούγονται παραμορφωμένοι.

Βαθεία Απώλεια

Γνωστή και ως κώφωση, η βαθεία βαρηκοΐα, επιτρέπει στα άτομα να ακούνε μόνο έντονους θορύβους του περιβάλλοντος. Στις περιπτώσεις της βαθείας, όπως και της σοβαρής απώλειας, τα ακουστικά βαρηκοΐας που τοποθετούνται πίσω από το αυτί είναι αυτά που συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενίσχυση της ακοής και αποφέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

online-rantevou

Newsletter

 

Καταχωρήστε και το e-mail σας και μείνετε σε άμεση επαφή μαζί μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα και τις προσφορές μας, καθώς και για τις εξελίξεις στον χώρο της δυσκολίας ακοής.

Loading...
* απαραίτητα πεδία
tuv-cert
0
Call Now Button