Άρθρα - Blogs

5 τρόποι με τους οποίους τα Ακουστικά Βαρηκοΐας μπορούν να βελτιώσουν τη συνολική ευεξία σας!

23/10/2023 12:00:00 πμ

Γνωρίζετε πόσο στενά συνδεδεμένη είναι η ακοή σας με τη συνολική κατάσταση υγεία σας;

Πολλοί άνθρωποι μπορεί να συνδέουν τον υγιεινό τρόπο ζωής μόνο με τη διατροφή και την άσκηση. Παράλληλα με την άσκηση και την διατροφή, η κοινότητα και η δυνατότητα ενεργής συμμετοχής σε συζητήσεις με φίλους και την οικογένειά μας είναι επιπλέον κλειδιά που μας οδηγούν σε μια μακρά και υγιή ζωή.

Οι Μπλε Ζώνες (Blue Zones) είναι ένας οργανισμός που μελετά τις κοινότητες που ζουν περισσότερο, σε όλο τον κόσμο. Η έρευνά τους δείχνει ότι η ύπαρξη μιας ισχυρής κοινότητας είναι ένας από τους μεγαλύτερους influencers για τη μακροζωία. Η αρχική τους μελέτη δείχνει ότι οι μεγαλύτερες κοινότητες στον κόσμο έχουν μια ισχυρή αίσθηση του ανήκειν.

Μπορεί να αναρωτηθείτε και πώς αυτό σχετίζεται αυτό με την βαρηκοΐα; Η ακοή μας είναι ζωτικής σημασίας για την ικανότητά μας να συναναστρεφόμαστε με άλλους ανθρώπους.

Χρησιμοποιούμε την ακοή μας για να κατανοήσουμε και να ερμηνεύσουμε τον κόσμο γύρω μας. Όταν η ακοή μας αρχίζει να επιδεινώνεται, σιγά-σιγά αποσυνδεόμαστε από τον κόσμο γύρω μας. Αν αφεθεί χωρίς αντιμετώπιση, μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε απομόνωση και γνωσιακή έκπτωση (cognitive decline).[3][4][5]

Αλλά τα καλά νέα είναι ότι η βελτίωση της ακοής έχει προχωρήσει πολύ τα τελευταία 10 χρόνια. Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι μικρότερα από ποτέ όπως και πιο τεχνολογικά προηγμένα από ποτέ. Τα σημερινά ακουστικά βαρηκοΐας λειτουργούν σε συνεργασία με τον εγκέφαλο για να σας βοηθήσουν να επεξεργαστείτε τον ήχο με τον πιο φυσικό και δυνατό τρόπο.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι τα άτομα που φορούν ακουστικά βαρηκοΐας βιώνουν σημαντικές βελτιώσεις στην ποιότητα ζωής τους και τη συνολική ικανότητά τους να επικοινωνούν και να συμμετέχουν σε κοινωνικές δραστηριότητες.

Ακολουθούν 5 παραδείγματα τρόπων με τους οποίους τα ακουστικά βαρηκοΐας μπορούν να βελτιώσουν την συνολική ευεξία σας:

 

Καλύτερη επικοινωνία

 

6 στα 10 άτομα ανέφεραν ότι τα ακουστικά βαρηκοΐας βελτίωσαν την ικανότητά τους να επικοινωνούν αποτελεσματικά.[6]

Τα ακουστικά βαρηκοΐας σας βοηθούν να επεξεργάζεστε τους ήχους γύρω σας όσο το δυνατόν πιο φυσικά και όχι απλά να ακούτε τους ήχους μπροστά σας. Τα σύγχρονα ακουστικά βαρηκοΐας φιλτράρουν ακόμη και το θόρυβο, έτσι ώστε μπορείτε να αποκρυπτογραφήσετε ποιοι ήχοι που βρίσκονται κοντά σας είναι οι σημαντικότεροι.

Με αυτόν τον τρόπο, είστε σε θέση να επικοινωνήσετε αποτελεσματικά καθώς επεξεργάζεστε και να αντιδράτε άμεσα στους ήχους.

 

Βελτιωμένη κοινωνικότητα

 

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι περίπου οι μισοί από τους χρήστες ακουστικών βαρηκοΐας αισθάνονται ότι η ικανότητά τους να συμμετέχουν σε συνομιλίες και ομαδικές δραστηριότητες ομάδας έχουν βελτιωθεί6.

Καθώς η ακοή σας βελτιώνεται και αρχίζετε να είστε σε θέση να ακούσετε τις συνομιλίες γύρω σας, γίνεστε πιο σίγουροι για τη συμμετοχή σας σε κοινωνικές εκδηλώσεις και πάλι. Με τον τρόπο αυτό, η κοινωνικότητά σας αρχίζει να χτίζεται ξανά, γεγονός που έχει θετικές επιπτώσεις στη συνολική σας ευεξία.

 

Βελτιωμένη ποιότητα ζωής

 

Πάνω από τους μισούς χρήστες ακουστικών βαρηκοΐας τα τελευταία 5 χρόνια αναφέρουν μια συνολικά καλύτερη ποιότητα ζωής από τότε που άρχισαν να φορούν ακουστικά βαρηκοΐας6.

Επειδή τα ακουστικά βαρηκοΐας σας δίνουν την ευκαιρία να ακούσετε όλους τους ήχους της ζωής – είτε πρόκειται για μια συνομιλία, μια ταινία, το ραδιόφωνο, ή έναν αθλητικό αγώνα -τα ακουστικά βαρηκοΐας σας δίνουν πρόσβαση σε τομείς της ζωής σας που μπορεί να είχατε παραμελήσει!

Τα ακουστικά βαρηκοΐας σας δίνουν τη δυνατότητα να ακούσετε και να απολαύσετε ξανά όλες σας τις αγαπημένες δραστηριότητες.

 

Βελτιωμένη απόδοση στην εργασία

 

Πάνω από τους μισούς χρήστες ακουστικών βαρηκοΐας αναφέρουν βελτίωση στην απόδοση της εργασίας τους αφότου άρχισαν να φορούν ακουστικά βαρηκοΐας6.

Οι άνθρωποι με βαρηκοΐα που δεν χρησιμοποιούν ακουστικά βαρηκοΐας μπορεί να δυσκολεύονται ιδιαίτερα να συμμετέχουν σε συναντήσεις κατά τη διάρκεια της εργασίας, ή μπορεί απλά να μη είναι σε θέση να ακούσουν τις περιστασιακές συνομιλίες κοντά στο γραφείο τους.

Με την πάροδο του χρόνου, η απόδοση του ατόμου μπορεί να αρχίσει να μειώνεται εάν δεν είναι σε θέση να συμβαδίσει με τις απαιτήσεις καλής επικοινωνίας της δουλειάς του. Τα ακουστικά βαρηκοΐας αποδεδειγμένα  βελτιώνουν σημαντικά προς το καλύτερο τη δυνατότητα επικοινωνίας, και αυτοί που τελικά χρησιμοποιούν ακουστικά βαρηκοΐας επισημαίνουν ότι η απόδοση της εργασίας τους βελτιώνεται σημαντικά.

 

Αυξημένα επίπεδα αυτοπεποίθησης

 

4 στους 10 χρήστες ακουστικών βαρηκοΐας αναφέρουν βελτίωση της αυτοπεποίθησης από τότε που άρχισαν να φορούν ακουστικά βαρηκοΐας6.

Επειδή τα ακουστικά βαρηκοΐας σας δίνουν ξανά τη δυνατότητα να ακούσετε τον κόσμο γύρω σας, αρχίζετε να αποκτάτε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και να είστε πιο ανοιχτοί στην καθημερινότητα σας με τους συνανθρώπους σας.

Καθώς γίνεστε πιο δραστήριοι και αλληλεπιδράτε με περισσότερους ανθρώπους , φυσικά αρχίζετε να αισθάνεστε πιο σίγουροι όχι μόνο για την ακοή σας, αλλά και για τη ζωή σας γενικότερα.

 

Συμπέρασμα

 

Η ΑΚΟΉ είναι αναπόσπαστο μέρος της συνολικής ευεξίας, και σημαίνει πολλά περισσότερα από το είμαι απλά σε θέση να ακούω τι συμβαίνει γύρω μου.

Η ακοή είναι αυτό που μας συνδέει με τις κοινότητές μας και μας βοηθά να ερμηνεύουμε και να συνεργαζόμαστε με τους φίλους και την οικογένειά μας. Με το να φορέσετε ακουστικά βαρηκοΐας, κάνετε ένα μεγάλο βήμα προς την προστασία της συνολικής υγείας και ευεξίας σας.

Κλείστε τώρα ραντεβού

Μάθετε περισσότερα για το πώς τα ακουστικά βαρηκοΐας μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής σας,

 

 

 

ΠΗΓΕΣ:

https://www.bluezones.com/live-longer-better/original-blue-zones/#section-1

https://www.bluezones.com/2016/11/power-9/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3951583/

https://www.npr.org/sections/health-shots/2019/09/12/760231279/untreated-hearing-loss-linked-to-loneliness-and-isolation-for-seniors

5 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4075051/

6 10., Marketrak. ‘Marketing Research, Inc.’