Εισαγωγή Βαρηκοΐας

image-new-1

Ακουστικά Βαρηκοΐας – Εισαγωγή

Μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο καταδεικνύουν πως το 10% των ανθρώπων παγκοσμίως αντιμετωπίζει πρόβλημα ακοής. Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό αυτό για τα άτομα άνω των 55 ετών διπλασιάζεται ενώ για τις ηλικίες 65 ετών και άνω αγγίζει το 33,3%. Μάλιστα, οι ειδικοί διαπιστώνουν πως τα προβλήματα ακοής διαχρονικά σημειώνουν αυξητικές τάσεις.

Μια ακόμη διαπίστωση που έχει γίνει είναι πως τα άτομα που πάσχουν από απώλεια ακοής δε φαίνεται να αντιμετωπίζουν δυναμικά το πρόβλημα ούτε την υποβάθμιση στην ποιότητα ζωής που αυτό συνεπάγεται.

Η απώλεια ακοής δεν εμφανίζεται με την ίδια ένταση σε όλους τους ανθρώπους. Υπάρχουν περιπτώσεις ελαφριάς μορφής κατά τις οποίες ο βαρήκοος δυσκολεύεται να ξεκαθαρίσει τις λέξεις που ακούει, ιδιαίτερα σε περιβάλλον με αρκετό θόρυβο. Όμως, υπάρχουν και περιπτώσεις που δε μπορεί να ακούσει δυνατούς ήχους όπως η σειρήνα από έναν συναγερμό.

Η βαρηκοΐα, ανάλογα με την ηλικία του ατόμου και τα αίτια στα οποία οφείλεται, μπορεί να αντιμετωπιστεί με χειρουργική επέμβαση, με φαρμακευτική αγωγή ή με χρήση ακουστικών βοηθημάτων. Βασικός παράγοντας για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή της είναι η έγκαιρη διάγνωση.

Η έγκαιρη διάγνωση βοηθά έτσι ώστε τα ακουστικά βαρηκοΐας που θα χρησιμοποιηθούν να είναι όσο το δυνατόν πιο μικρά και μη εμφανή.

Η τεχνολογική πρόοδος έχει οδηγήσει στη δημιουργία ακουστικών βαρηκοΐας που συμβάλουν στην ενίσχυση ακοής ακόμα και όταν ο βαθμός απώλειας είναι μεγάλος. Η ενίσχυση ακοής, με τη σειρά της, έχει θετικά αποτελέσματα στην ποιότητα ζωής του βαρήκοου. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις αιτίες, τα συμπτώματα αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης της βαρηκοΐας.

Η απώλεια ακοής συνήθως μπαίνει στη ζωή μας χωρίς να την αντιληφθούμε, στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται πρώτα αντιληπτή από την οικογένειά μας. Για αυτό και σας προτείνουμε στα ραντεβού σας να έχετε μαζί πάντα και έναν δικό σας άνθρωπο που θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε τις πληροφορίες που θα πάρετε.
online-rantevou

Newsletter

 

Καταχωρήστε και το e-mail σας και μείνετε σε άμεση επαφή μαζί μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα
και τις προσφορές μας καθώς και για τις εξελίξεις στον χώρο της δυσκολίας ακοής.

tuv-cert