Δελτίο Τύπου: 3/3 Παγκόσμια Ημέρα Ακοής – Αγαπήστε τα αυτιά σας!

Δελτίο Τύπου, Αθήνα, Μάρτιος 2022

Αντιμετωπίστε την απώλεια ακοής σήμερα, καθώς είναι τρεις φορές πιθανότερο να είστε πιο ευτυχισμένοι- Αγαπήστε τα αυτιά σας

• Παγκόσμια μελέτη με 24.000 συμμετέχοντες αποκαλύπτει ότι όσοι χρησιμοποιούν ακουστικό βαρηκοΐας έχουν 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να είναι πιο ευτυχισμένοι από αυτούς που δε χρησιμοποιούν!
  • Δημοσίευση νέας έρευνας για την υποστήριξη της τελευταίας πρωτοβουλίας του Ομίλου Audika, «Αγαπήστε τα αυτιά σας».
  • Η Παγκόσμια Ημέρα Ακοής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) στις 3 Μαρτίου 2022 προωθεί το μήνυμα «Για να ακούς για μια ζωή, φρόντισε την ακοή σου».

Μια νέα παγκόσμια μελέτη αποκαλύπτει τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και της διαχείρισης της απώλειας ακοής, με στόχο πιο ευτυχισμένες και υγιείς ζωές. Έρευνα σε 24.000 ανθρώπους από 14 χώρες από την Audika Group (μέλος της οποίας είναι η Akoustica Medica) και το YouGov, εξέτασε την υγεία και την ευτυχία όσων φορούν ακουστικά βαρηκοΐας και όσων δε χρησιμοποιούν βοηθήματα ακοής!

Ακοή που σου αλλάζει τη ζωή

Η παγκόσμια έρευνα αποκάλυψε ότι όσοι φορούν ακουστικά βαρηκοΐας είναι τρεις φορές πιο πιθανό να είναι πιο ‘ευτυχισμένοι’ από εκείνους που δε φορούν. Και ο αντίκτυπος μίας σωστής εφαρμογής ακουστικών βαρηκοΐας είναι άμεσος καθώς ένας στους πέντε ανθρώπους αντιλαμβάνεται αμέσως ότι άλλαξε η ζωή του.

Εκτός από την αλλαγή στην ποιότητα ζωής, βελτιώνονται δραματικά και τα επίπεδα ψυχικής υγείας για όσους επιλέγουν να αντιμετωπίσουν την απώλεια ακοής. Η έγκαιρη αντιμετώπιση της απώλειας ακοής, πριν ή κατά τη διάρκεια της μέσης ηλικίας, είναι ένας από τους 12 τροποποιήσιμους παράγοντες κινδύνου για την άνοια, όπως αναφέρεται από τη μελέτη-ορόσημο ‘The Lancet’ του 2020.

Σχολιάζοντας την έρευνα, η Δρ. Husmita Ratanjee-Vanmali, Επικεφαλής Ακοολογίας του Ομίλου Audika, αναφέρει: «Η απώλεια ακοής δεν πρέπει να σχετίζεται με τη γήρανση. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι όσοι ζήτησαν βοήθεια για την ακοή τους ανέφεραν ότι ήταν πιο ευτυχισμένοι, είχαν πιο υγιείς ζωές και πιο ικανοποιητικές σχέσεις. Παράλληλα, η μελέτη Lancet υπογραμμίζει τις επιπτώσεις της μη αντιμετώπισης της απώλειας ακοής στη ψυχική υγεία και τη γνωστική έκπτωση».

Αγαπήστε τα αυτιά σας, αγαπήστε τη ζωή

Η έρευνα έδειξε ότι όσοι έγιναν χρήστες ακουστικών βαρηκοΐας, δήλωσαν βελτίωση κατά 40% στην κατανόηση συνομιλίων, παράλληλα το ένα τρίτο αισθάνεται πιο κοντά συναισθηματικά στην οικογένειά του ενώ το 25% επιβεβαιώνει ότι υπάρχει λιγότερο άγχος στις σχέσεις του.

«Τα θετικά σημεία είναι ξεκάθαρα – όσοι χρησιμοποιούσαν ακουστικό βαρηκοΐας στο δείγμα της έρευνας ανέφεραν ότι αισθάνονται νεότεροι, πιο ενδυναμωμένοι και πιο κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα», δήλωσε ο κος Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Akoustca Medica , ενώ πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες να αισθανθούν ‘γερασμένοι’, ένας στους τρεις ένιωθαν ότι είχαν καλύτερο έλεγχο της ζωής τους και ένας στους τέσσερεις ισχυρίστηκαν ότι διατηρούσαν καλύτερες σχέσεις».

«Πρέπει να είμαστε πιο ευγενικοί με τα αυτιά μας. Μόνο έτσι μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο απώλειας ακοής», δήλωσε ο κος Σπύρος Θεοδωρόπουλος. «Χαμηλώστε την ένταση της μουσικής σας στα ακουστικά , φορέστε προστατευτικά αυτιών όταν σας ζητηθεί, κάντε εξετάσεις τακτικά στον ΩΡΛ γιατρός σας από πιο νεαρή ηλικία. Να αγαπάμε τα αυτιά μας σημαίνει να ακολουθούμε μια προληπτική προσέγγιση στην ακοή μας».

Ενώ ένας στους τρεις θα προγραμματίσει μια οφθαλμολογική εξέταση το 2022, μόλις ένας στους δέκα σκοπεύει να προγραμματίσει έναν έλεγχο ακοής.

Μάρτιος Μήνας Ακοής, προσφορά έκπτωση -75% στο δεύτερο ακουστικό

Στην Akoustica Medica έχουμε ορίσει τον Μάρτιο ΜΗΝΑ ΑΚΟΗΣ και προσφέρουμε Δωρεάν Αξιολόγηση Ακοής και Δοκιμή Σύγχρονων Ακουστικών σε πραγματικές συνθήκες ακρόασης. Επιπλέον θέλουμε να βοηθήσουμε περισσότερους ανθρώπους να ακούσουν καλύτερα και προσφέρουμε για τον ΜΗΝΑ ΑΚΟΗΣ έκπτωση 75% στο 2ο ακουστικό (για αμφίπλευρες εφαρμογές) και η έκπτωση προσφέρεται χωρίς περιορισμό σε όλες τις τεχνολογίες των ακουστικών μας! Η προσφορά ισχύει ως 31/3/2022.

Επισκεφτείτε το http://www.akousticamedica.gr για να βρείτε τo πλησιέστερo κέντρο ακοής και να προγραμματίσετε τη δωρεάν συμβουλευτική συνεδρία ή καλέστε στο 2103214463.

—ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ—

Για όλες τις ερωτήσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης, τις συνεντεύξεις και τις φωτογραφίες, επικοινωνήστε με τη Δήμητρα Ζαμπάρα, Διευθύντρια Μάρκετινγκ της Akoustica Medica, στο 210 3214463ή στείλτε email στο diza@akousticamedica.gr

Σχετικά με την Akoustica Medica:

Η Akoustica Medica δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον τομέα των ακουστικών βαρηκοΐας για την ενίσχυση ακοής. Ιδρύθηκε το 1998 και από το 2000, είναι μέλος του ομίλου Demant SA, του παλαιότερου ιδρύματος στον κόσμο στο χώρο μέριμνας για τη βαρηκοΐα. Αποτελεί έτσι, τη μοναδική πολυεθνική εταιρεία στην Ελλάδα στον χώρο αυτό.

Σκοπός του Ομίλου και της Akoustica Medica, είναι να βοηθά τους ανθρώπους να ζήσουν τη ζωή που επιθυμούν με την ακοή που έχουν!

Η Akoustica Medica βρίσκεται κοντά στο βαρήκοο άτομο, σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σε αρμονική συνεργασία με τον Ωτορινολαρυγγολόγο, συμβάλλει πάντοτε στην καλύτερη λύση για όποια δυσκολία ακοής κι αν αντιμετωπίζει. Οι ειδικές παροχές της εταιρίας ξεκινούν με τη Δωρεάν Δοκιμή σύγχρονων ακουστικών βαρηκοΐας από Εξειδικευμένο Ακοοπροθετιστή. Ακολουθεί η εφαρμογή των επιλεγμένων πλέον ακουστικών βαρηκοΐας, που είναι πλήρως προσαρμοσμένα στις προσωπικές ανάγκες του βαρήκοου και στην συνέχεια ο Δωρεάν Έλεγχος ανά 6μηνο, εφόρου ζωής. Επιπλέον, η εταιρεία προσφέρει 2 χρόνια πλήρους Εργοστασιακής Εγγύησης, καθώς και συνεχή Τηλεφωνική Υποστήριξη. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Akoustica Medica, στα πλαίσια της συνεργασίας της με τους ΩΡΛ γιατρούς παρέχει σε όλους ανεξαίρετα έγκυρη ενημέρωση για την τεχνολογία στα βοηθήματα ακοής.

Ο όμιλος της Demant, είναι ένας από τους κύριους δωρητές τεχνολογικών ερευνών για τη βαρηκοΐα, καθώς και αρωγός επιστημονικών συνεδρίων ή ημερίδων, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σχετικά με το YouGov:

Η έρευνα διενεργήθηκε από το ινστιτούτο ανάλυσης YouGov. Συνολικά 24.041 άτομα ηλικίας 18+ σε 14 χώρες ερωτήθηκαν, χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία CAWI κατά την περίοδο 2. – 28. Δεκεμβρίου 2021.

Το YouGov είναι μια διεθνής ομάδα έρευνας και ανάλυσης δεδομένων. Η αποστολή μας είναι να παρέχουμε μια συνεχή ροή δεδομένων ακριβείας σε αυτό που σκέφτεται ο κόσμος, έτσι ώστε οι οργανισμοί να μπορούν να εξυπηρετούν καλύτερα τις κοινότητες που τους υποστηρίζουν.

Τα 17 εκατομμύρια εγγεγραμμένα μέλη μας παρέχουν ένα ιδιαίτερα αφοσιωμένο δείγμα που παρέχει χιλιάδες σημεία δεδομένων σχετικά με τις απόψεις, τις στάσεις και τη συμπεριφορά των καταναλωτών σε καθημερινή βάση. Συνδυάζουμε αυτή τη συνεχή ροή δεδομένων με την ερευνητική μας τεχνογνωσία για να παρέχουμε πληροφορίες που επιτρέπουν την έξυπνη λήψη αποφάσεων και τις ενημερωμένες συνομιλίες.

Με δραστηριότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αμερική, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ινδία και την Νοτιοανατολική Ασία, το YouGov διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά δίκτυα στον κόσμο.

Call Now Button